Kalyak

Kalyak Çeşitleri

Kalyak nedir sorusu özellikle kalorifer kullanan konut ve iş yerleri tarafından merak edilir. Elektrik ve ısı ile birlikte buhar enerjisi üretimini sağlayan kalyak, kolaylıkla yanması nedeni ile sıklıkla kullanılır. Tüketiciler, kalyak kullanımı ile çok sayıda avantaj elde eder. Kalyak olarak da bilinen fuel oil aynı zamanda tüketicilere depolama ve pompalanma alanlarında da büyük kolaylık sağlar. Ekonomik açıdan da uygun fiyatlı olan kalyak çeşitleri kış aylarının vazgeçilmezleri olarak da bilinir. Kullanım alanları ve teknik özelliklerine bağlı olarak farklı tip kalyak çeşitleri bulunur.

Fuel Oil 4

Kalyak Fuel oil 4 olarak da bilinen bu çeşidi ile bilhassa konutlarda benzeri kurum & kuruluşlar ile sosyal tesislerde yakıt olarak kullanılır. Fuel oil 6 ile kıyaslandığında daha ince yapılıdır. Viskozite değeri maksimum olarak SSU 50 derece için 250 olarak bilinir, bunun yanı sıra kükürt değeri bilinen anlamda en çok yüzde 1,5 olmaktadır. Fuel oil 4, kullanıcıların yaygın olarak tercih ettikleri kalyak çeşitleri arasında yer alır.

Fuel Oil 6

Daha çok sanayi alanında kullanılan Fuel oil 6 ise en koyu kalyak yoğunluğu oranına sahip olan çeşittir. Bu nedenle akışkanlığı daha az ölçüdedir. Fuel oil 6 için alev alma noktası minimum olarak 66 derecedir. Aynı zamanda kükürt oranı maksimum olarak yüzde 4’ü bulmaktadır. Kalyak çeşitleri arasından fuel oil 6 için viskozite en fazla SSU 50 derece için 300 olmaktadır. Tüm kalyak çeşitlerinin rengi siyah olmak ile birlikte fuel oil 6, diğer çeşitlere göre daha koyu renk ve yapıya sahiptir.

Fuel Oil Light

Kalyak türleri arasından en çok doğa dostu olan fuel oil light, içerdiği daha az kükürt oranı ile daha az çevre kirliliğine yol açar. Fuel oil light için kükürt oranı en fazla yüzde 1 seviyesindedir. Yüksek akışkanlık oranına sahip olan bu türün üretim amacı sürdürülebilirliğe katkı sağlamaktır. Kullanıcılar, fuel oil lightın daha hızlı yanabilme ve kolaylıkla pompalanabilme özellikleri sayesinde önemli ölçüde tasarruf elde edebilirler.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir